Yhteystiedot

Heli Honka

Puh: 0405517726
heli.honka(at)netikka.fi

Tinjamiina "Maija"

Kuva: Joni Lakso

MAIJA KOIRANETISSÄ

Synt: 23.2.2010

I: Bombix Moren Hailstorm

E: Kokiksen Pacemaker

Omistajat & Kasvattajat : Heli Honka & Timo Äijälä

 

Silmät:  2/2011 Ok, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

             2/2012 Ok, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

     6/2014 Ok, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Polvet: 0/0

Näyttelyistä: ROP-PENTU, 2xVARA-SERT ERI SA PN sijoituksia

 

Tildan ensimmäisesti pentueestä oli selvää että jätämme koiran kotiimme ja Maija olikin pentueen ainut narttu joten jo syntymästään saakka tiesimme sen kuuluvan perheeseemme.

Maijalla on erittäin sosiaalinen ja kaikkien kanssa toimeentuleva luonne.

Maijan kanssa on ehditty harrastamaan paljon: Pentukurssin, arkitottelevaisuuskurssin ja nyt Maija pääsi agility ryhmässä aloittamaan agiakin. Se taitaa olla meidän laji Maija on todella ketterä, nopea ja kontaktit ohjatessa toimii hyvin.

Myös näyttelyissä Maija on pyörähdellyt hyvin tuloksin. Maija tykkää esiintyä ja hihnan päässä on mukavan varma olo. Kunhan saadaan turkkia hieman kasvamaan kuljetaan ahkerammin.

Maijan näyttelyarvosteluita:

Seinäjoki KV 23.10.2010

Tuomari: Maja Korosec, Slovenia

Todella kiva tyypillinen narttu matalampaa tyyppiä. Todella kiva eloisa, femininen tempperamentti. Hyvä ilme, hyvä etuosa. Kiva etulinja. Etujalat hieman ahtaat, hyvä hännän kiinnitys ja asento. Liikkuu kivasti, hyvin esitetty.

PEN, KP, ROP PENTU

Turku KV 22-23.1.2011

Tuomari: Hanne Laine Jensen, Tanska

Femininen, hyvän kokoinen ja pituinen, hyvällä rintakehällä varustettu. Hyvät korvat. Erinomainen pää ja ilme. Pitkä kaula jonka kantaa hyvin. Hyvä ylälinja. Hyväksyttävä häntä. Hyvät kulmaukset edessä ja takana ja hyvät luut ja tassut. Liikkuu vapaasti. Hyväksyttävä turkki ja väritys ottaen ikä huomioon.

JUN/1 ERI

Keuruu RN 5.2.2011

Tuomari: Leni Finne

Ok mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikea ilmeinen pää, hyvät korvat. Tummat ilmeikkäät silmät. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta. Hieman etuasentoiset riittävästi kulmautuneet eturaajat. Ok takakulm. Oikean mallinen rintakehä. Vielä osittain pentukarva. Riittävä askelpituus, mutta on kovin epävakaa edestä ja takaa.

JUN EH

KV Vaasa 9.10.4.2011

Tuomari Leni Finne

Kookas melko korkearaajainen, kokoon nähden sopiva luusto. Melko pyöreä kallo. Hyvät tummat silmät. Oikea asentoiset korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta. Hieman etuasentoiset riittävästi kulmautuneet eturaajat. Melko voimakas rintakehä. Hyvät takakulmaukset. Oikea karvanlaatu vaalentuminen selvästi alkamassa. Riittävä askelpituus hieman pomppivat liikkeet. Vispaa jonkinverran edestä.

JUN EH

Toholampi RN 30.4.2011

Tuomari: Marjo Nygård

Tänään varsin ilmavan vaikutelman antava junior narttu. Kaunisilmeinen pää. Hyvät korvat. Oikea purenta. Hyvä kaula, erittäin hyvä runko. Etukulmauksia voisi olla enemmän. Etuosa voisi olla tiiviimpi. Takakulmaukset ok. Liikkeessä vetää takapäätä kasaan mikä vaikuttaa ylälinjaan ja takaliikkeisiin. Karva voisi olla silkkisempää. Miellyttävä käytös.

JUN EH

Maalahti RN 14.5.2011

Tuomari: Gertrud Hagström, Ruotsi

Tästä arvostelusta en  kyllä saa mitään selvää joten se jää välistä.

JUN/1 ERI

Tuuri KR 28-29.5.2011

Tuomari: Tarmo Viirtelä

Kaunisilmeinen pää. Hyvä purenta ja korvat. Kaunis ylälinja, vahva runko. Hyvät kulmat. Erinomaiset liikkeet. Varma käytös. Karva paikoitellen liian karheaa. Hyvät värisävyt. Hyvä käytös.

NUO/1 ERI

KR Pöytyä 16-17.7.2011

Tuomari: Päivi Eerola

Lupaava kokonaisuus. Reilu koko. Lupaaavat mittasuhteet. Hyvin tyypillinen kaunisilmeinen pää. Sopiva kaula. Hyvä häntä. Tilava rintakehä. Lupaava karvanlaatu. Voisi liikkua yhdenmukaisemmin. Riittävä askelpituus. Esitetään edukseen.

JUN/1 ERI SA PN2 VARA-SERT

 

Kauhava RN 13.8.2011

Tuomari: Pirjo Hjelm

Mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Hyvä pää. Oikea purenta. Hyvät silmät. Hyväasentoiset melko kookkaat korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hieman niukasti kulmautunut sekä edestä ja takaa.Vapaat liikkeet. Turkki vielä kehitysvaiheessa. Vaikuttaa erittäin lupaavalta.

JUN/1 ERI